Popradskí policajti budú vybavovať stránky v kultúrnejších podmienkach

01.03.2007 Poprad

Poprad 1. marca (TASR) - Popradskí policajti budú vybavovať agendu rýchlejšie a kultúrnejšie v zrekonštruovaných vstupných priestoroch Okresného riaditeľstva...
Poprad 1. marca (TASR) - Popradskí policajti budú vybavovať agendu rýchlejšie a kultúrnejšie v zrekonštruovaných vstupných priestoroch Okresného riaditeľstva PZ, ktoré dnes odovzdali do užívania za účasti podpredsedu vlády a ministra vnútra Roberta Kaliňáka.

Prestavba si vyžiadala 5,9 mil. Sk a vyriešila aj bezbariérový prístup do budovy. Vo vynovených priestoroch sa nachádza pracovisko evidencie vozidiel so štyrmi kójami a novinkou je vyvolávací systém, s akým sa občania stretávajú v bankách.
Predovšetkým vybavovanie vodičských preukazov a zmien v evidencii vozidiel v stiesnených priestoroch a čakanie na úzkych nevetraných chodbách bolo doposiaľ terčom kritiky občanov Popradu a okolia. Vlani zrealizovali tamojší policajti vyše 8200 úkonov, čo je 150 až 160 za týždeň. Do evidencie pribudlo vyše 2500 nových vozidiel.
Policajný obvod Poprad je aj personálne poddimenzovaný. Najviac ľudí chýba na úseku verejného poriadku, ale aj dopravy vzhľadom na dĺžku cestnej siete. Minister Kaliňák v tejto súvislosti konštatoval, \"že nedostatok policajtov je v každom kraji, ale predovšetkým na západnom Slovensku a v Bratislave. V tomto roku by malo pribudnúť asi 300 policajtov s dôrazom na Prešovský, Košický a Banskobystrický kraj.
Riaditeľ OR PZ v Poprade Štefan Pilár doplnil, že do zboru sa hlásia aj mladí ľudia, ale problémy sú s výberom. Kritériá prijatia sú prísne a veľa uchádzačov neprejde testami.
Popoludní sa minister vnútra zúčastní na otvorení zrekonštruovaných priestorov Okresného riaditeľstva PZ v Bardejove.
 

Vyberte región